Ervaring, vernieuwing en professionele kwaliteit in één bedrijf

Over ons

De Taalprof is in oktober 2013 opgericht door Meli van Gellecum en Meike Korpershoek. Sinds 1 januari 2017 heeft Meli van Gellecum haar werkzaamheden neergelegd bij de Taalprof en zet Meike het bedrijf voort.

maaike.jpg

Meike Korpershoek 

Meike studeerde Nederlands en volgde een master Nederlands als tweede taal (NT2), beide aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Tijdens haar masterstages deed ze onder meer ervaring op als docent Nederlands in Marokko en als projectmedewerker bij de afdeling Onderwijs van de gemeente Amsterdam. Haar scriptieonderzoek richtte zich op het alfabetiseringsonderwijs in Amsterdam en Larache (Marokko). Sinds 2011 is ze werkzaam als docent Nederlands in het hbo en sinds 2013 doet ze dit vanuit haar ondernemerschap.

 Team

De Taalprof werkt met een divers team van academisch geschoolde docenten en toetsbeoordelaars. Wij trainen en begeleiden docenten en beoordelaars en stimuleren hen om zich te blijven ontwikkelen in hun vakgebied, om vooral van elkaar te leren en lesideeën met elkaar uit te wisselen. Doordat we werken met een klein team van zo’n vijftien mensen, zijn we in staat om snel in te spelen op veranderende situaties en nieuwe inzichten. 

Werken bij de Taalprof?

Wij zijn regelmatig op zoek naar versterking van ons team. Open sollicitaties zijn daarom altijd welkom. Op dit moment zijn wij op zoek naar een docent Nederlands of Nederlands als tweede taal.